Som vi redan nämnt så finns det trots framgångarna på Internet flera välbesökta bingohallar kvar i landet. I Sverige har vi runt 100 aktiva bingohallar placerade i flera olika städer och det är många som fortfarande älskar sin bingohall. Visst har antalet besökare minskat något under åren och en del hallar har fått stänga igen men dem som finns idag är välskötta och har många trogna besökare. Vi har en otroligt stark bingokultur i Sverige och det märks. I många av de mindre städerna i landet går bingohallarna med stor vinst och folk spelar och trivs.

Så hur är det att spela i en fysisk bingohall? Jo, här spelar man bingo på traditionellt sätt, det spelas både med pappersbrickor och automatiserade spel med dataskärmar. Allt beror på var du spelar någon stans. Oavsett om hallen är datoriserad eller inte så har man alltid bingovärdar som är där för att se till att du har trevligt och dela ut vinster. I de mindre hallarna har man en bingoutropare, en dragningsmaskin och en presentationstavla där man sätter upp alla dragna nummer för att du som spelare inte ska riskera att missa något. Har man en datoriserad hall så sitter spelarna framför datorskärmar, numren ropas ut och presenteras på en eller flera monitorer. På en del datoriserade bingohallar har man chans till riktigt stora vinster, där kan man nämligen spela på maskiner som är sammankopplade i större bingonätverk med andra hallar. Då kan vinsterna bli större eftersom att det är fler som är med och spelar samtidigt.

En bingohall i Sverige idag är dock mer än bara en plats att spela på tillsammans. Det är en mötesplats och för många människor ett viktigt sammanhang. En plats där man får träffas, fika, spela tillsammans och umgås. För en del äldre är bingohallen den enda mötesplatsen och därmed extremt viktig i deras sociala liv. Tack vare att det inte är särskilt dyrt att spela bingo är det något som alla kan göra oavsett inkomst. Det gör att bingohallarna i landet länge fått agera viktig mötesplats för otroligt många människor. Dessutom kan man ju sitta och fika tillsammans mellan spelen eftersom att det alltid finns ett café i anslutning till varje bingohall. Dessutom bidrar du ju för varje bricka du köper till Sveriges föreningsliv, kanske är det just ditt spel som ger nya lagtröjor åt det lokala fotbollslaget?

Så går det till

Att hitta sin närmaste bingohall är inte svårt, det bästa är att gå in på SVEBICO’s hemsida. Det är nämligen svenska bingoarrangörers centralorganisation och alla bingohallar som är anslutna till dem är kontrollerade och godkända vilket borgar för ett säkert och tryggt spelande. Där hittar du enkelt den bingohall som ligger närmast dig, sedan är det bara att kolla deras öppettider och bege sig dit. När du väl är där så tas du emot av bingovärdar som hjälper dig med att köpa brickor till det spel du vill vara med på. Sedan är det bara att sätta sig och invänta dragningen, hålla tummarna och hoppas på vinst.